O slovenskom blogu

11 Dec 2011

Ako som písal v blogu o mne, som slovák, ale bývam v Anglicku. Preto si môžem písať na stránku po anglicky aj po slovensky.

Ešte pred tým, ako som začal robiť stránku, s ocom sme zistili na Wikipédií, že na svete po slovensky hovorí 6 miliónov ľudí. Po anglicky ako prvý jazyk hovorí 400 miliónov a ako druhý jazyk až do 1 400 miliónov. Dokopy je to 1 800 miliónov ľudí, ktorí by mohli rozumieť po anglicky.

Preto je omnoho lepšie robiť stránku po anglicky. Problém je, že ja ani oco, nemáme také skúsenosti ako urobiť navštevovanú stránku. Zatiaľ najviac dobrých rád som dostal od slovákov a pomohli mi aj kamaráti češi. Písal som o nich na tomto blogu.

Slovenský blog chcem písať hlavne preto, aby som mal kamarátov zo Slovenska, s ktorými by som sa mohol poradiť, keby som niečo potreboval. Dobré je, že si tak precvičujem aj slovenčinu, ktorú potrebujem do slovenskej školy, kde chodím raz za rok.

Slovenský blog chcem písať viac priateľskejší a niektoré veci ani nenapíšem na anglický blog, ako napr. toto, alebo ako si to financujem.

Poteším sa hocijakému kontaktu, napíš mi prosím ťa na email dom@birthdaycalculators.com  Ďakujem.